Friday, 31 August 2018

Mer Sensur fra Elitene

Apple, Google, Youtube, Facebook og Twitter har utestengt den kontroversielle Alex Jones. Til tross for at Jones sier flere viktige ting så har han bidratt til å spre konspirasjonsteorier. Likevel er det tragisk at noen skal bli utestengt for å ha ytret seg. Jones ble beskyldt for hate speech til tross for at ingen definisjon og objektiv standard er gitt for hva hate speech egentlig er. At Jones burde tonet ting ned er også jeg enig i. Men at han skal bli sensurert er helt feil. Alle skal få lov til å ytre seg fritt og ytringsfriheten bør nesten tolerere hva som helst. Om noen skal sensureres så må vi i det minste bli gitt en objektiv standard som gjelder for alle.

Det begynner kanskje med Jones, men fortsetter med at konservative medier blir sensurert. Etter Trump vant det Amerikanske valget har mange av elitene gått amok. Dette er sterke anti demokratiske krefter som er sluppet løs. Ytringsfriheten tilsier at vi også gir plattform til dem vi ikke liker så lenger de ikke kommer med drapstrusler og lignende.

Vi har våre eksempler i Norge der folk hinter mot sensur. Kultur minster Trine Skei Grande hinter om at det burde vært lettere å saksøke journalister og redaktører.


Kilder


https://www.paulcraigroberts.org/2018/08/07/apple-google-youtube-facebook-twitter-subvert-the-us-constitution-free-speech-and-american-liberty/

https://www.dagsavisen.no/innenriks/skal-bli-lettere-a-saksoke-journalister-og-redaktorer-1.1175182?paywall=true


No comments:

Post a comment