Monday, 16 July 2018

Kirken og Homohat

Kirken bør ifølge Unge Høyre sin nestleder ta et oppgjør med homohat. Ifølge han er holdningene i mange Kristne bedehusmiljøer preget av det han kaller homohat. Dette sier han selv som Kristen og homofil.

Jeg må selv si at jeg knapt aldri opplevd at kirken eller Kristne individuelt har tatt opp homofili i møter, undervisning eller annet. De svært få gangene der homofili har blitt diskutert i personlige samtaler så har jeg aldri opplevd at noen har rettferdiggjort homohets. Dette er erfaringer jeg har hatt i alle landene jeg har bodd (Amerika, Taiwan, Norge, England).

Mine erfaringer er selvsagt mine og representerer ikke helheten. Jeg kan jo selvsagt ha vært heldig og truffet mer tolerante mennesker. Men etter et aktivt liv i kirke og menighets arbeid i tillegg til å snakket med svært mange forskjellige typer Kristne så synes jeg det er merkelig at jeg aldri har opplevd et eneste tilfelle der folk manglet kjærlighet til homofile.

Men om min erfaring skulle være feil så er det likevel to ting vi bør ha i minne:

1. Homohat bør ingen Kristne støtte. Jeg fordømmer homohat på sterkest vis. Homofile er skapt i Guds bilde og skal vises omsorg og kjærlighet som alle andre.

2. Kritikk av homofili som ide og praksis er ikke det samme som hat mot homofile. Kritikk av Kristendom er heller ikke det samme som Kristent hat. Også her må vi skille ide/sak og person. Verden er stor nok til at vi kan være uenige med mennesker samtidig som vi kan vise dem toleranse og kjærlighet. Sammensausingen av homohets og uenighet med homofili som ide og praksis er feil og bør kritiseres. Toleranse handler tross alt om å tolerere og vise kjærlighet til folk en er uenige med.Kilder

https://www.vl.no/nyhet/ber-kirken-ta-homohat-oppgjor-1.1171176?paywall=true

http://www.dagen.no/dagensdebatt/kristenliv/debatt/Homohat-blant-kristne-634208

No comments:

Post a Comment