Thursday, 21 June 2018

Svein Magne Pedersen selger avlatsbrev

Mye har blitt skrevet om helbredelses predikanten Svein Magne Pedersen. Det meste er sagt og jeg skal ikke legge ut om dette ettersom det allerede er blitt grundig diskutert. Men noen få ting kan være verdt å nevne.

Min posisjon er at Pederson er todelt. Pedersen har vært sterkt i abortkampen og har påpekt at Gud kan helbrede. Dette er viktige ting. Bibelens Gud har skapt oss i sitt bilde og Pedersen skal skryt for å kjempe for menneskeverdet der andre tier. Han skal også få skryt for å påpeke viktige ting om helbredelse som Bibelen sier mye om.

Men ingen er perfekte. Pedersen må gjerne be for folk både personlig og gjennom telefon. Men å kreve betaling for helbredelse er ikke stort annerledes enn å selge avlatsbrev. Det er en helt annen sak om en tilbyr helbredelse gratis og at folk deretter velger frivillig å betale arbeidet til Pedersen. Det er først og fremst metoden her som er problemet. Det er igrunn ironisk at protestanter idag selger flere avlatsbrev enn katolikker. Og det er på tide at vi begynner en ny reformasjon. En reformasjon der vi går tilbake til Skriften og der Gud er ansvarlig for hele frelsen til mennesket. Velsignelser og helbredelse gis av Gud og kan ikke kjøpes for penger.http://www.dagen.no/Nyheter/se-video/Vebj%C3%B8rn-Selbekk-svarer-om-mirakelpredikant-debatten-625468

http://www.dagen.no/dagensdebatt/kristenliv/synspunkt/Dagens-kritikk-av-Svein-Magne-Pedersen-624961

http://www.dagen.no/dagensdebatt/kristenliv/debatt/Usunn-kobling-av-tro-og-penger-625865

https://www.vg.no/spesial/2018/mirakelpredikantene/kap1/

No comments:

Post a Comment