Saturday, 2 June 2018

Abort og Kvinnefiendtlighet

I en artikkel i Dagen så skriver Synne Sørgjerd, "Dagens leder 31. mai er dessverre et perfekt eksempel på hva som skjer når en lar sin egen religiøse overbevisning være utgangspunkt for hvordan alle andre skal leve sine liv."

I slutten skriver hun,

"Det er på høy tid at religiøs moralisme som dette tar plass i historiebøkene og aldri igjen krever å få styre andre menneskers liv. For uttalelser som dette er enkelt og greit moralistisk, kvinnefiendtlig og et angrep på menneskeverdet til halve verdens befolkning."


Bilderesultat for abortion kills twiceDet er slike artikler som dette som gjør at jeg avogtil mister håp om at Vesten vil overleve som sivilisasjon. Et Europa som knapt klarer å reprodusere seg og avliver de få barna som vokser i mors liv har lite håp om å overleve. Dagens sekulær humanisme er en dødskult som feirer døden. Og på toppen av alt så er det vi Kristne som blir beskyldt for angripe menneskeverdet og være kvinnefiendtlige. La meg forklare hvor feilaktig dette er:

1. Menneskeverdet og menneskerettighetene kom verken fra Grekerne eller Romerne, men fra Kristendommen. Dette er noe mange ateister innrømmer (Douglas Murray, Jurgen Habermas, Tom Holland, Peter Singer, Frederick Nietzsche, John Gray og flere). Grekerne og Romerne praktiserte abort, mens Kristne stoppet dette. Romerne slaktet også hverandre Colosseum som underholdning. Kanskje intet sjokk at en sivilisasjon som praktiserer abort på ufødte uskyldige barn heller ikke hadde noe problemer med å se voksne drepe hverandre som underholdning. Det er komplett umulig at vi hadde hatt menneskeverd og menneskerettigheter uten Kristendommen.

2. Abort og barnedrap har vært vanlig i alle steder gjennom historien der Kristendommen ikke har fått innpass. Og forunderlig nok er det nettopp jenter som har blitt drept mest. Rike romerske familier hadde gjerne bare ett jentebarn og 6 gutter fordi gutter hadde mer status. Dagens Kina og India har opptil 40-50 millioner mer gutter enn jenter fordi abort på jenter er så utbredt. Så en skal til tider lure på hvem som er kvinnefiendtlig? De som vil at flere jentebarn skal leve eller de som støtter lover som gjøre det lovlig å drepe de? Mindre abort og mer jentebarn. Dette må jo være det mest kvinne vennlige synet en kan ha.

3.  Jeg er også enig i det Synne skriver om at moralisme ikke skal styre andre mennesker sitt liv. Barnet i mors liv bør så absolutt ikke bli styrt av en mor som vil avlive eget barn. Barnet bør ha retten til å få leve. Tross alt så er alle som er for abort folk som fikk nettopp den sjansen.

4. Det som ikke bør styre mennesker sitt liv er sekulære ideologier. Kommunismen og Nazismen hadde jo nettopp det til felles at de støttet abort. Disse sekulære ideologiene drepte hele 121 millioner mennesker. Kanskje vi ikke bør være sjokkert at de som kan drepe barn heller ikke har problemer med å drepe voksne.Kilder


http://www.dagen.no/dagensdebatt/samfunn/debatt/Abort-er-menneskeverd-618214

No comments:

Post a Comment