Thursday, 28 December 2017

Ateisten Kent Anderson om Jesus

Forfatteren og Document journalisten Kent Anderson har skrevet en veldig interessant artikkel om Jesus og religion. Artikkelen: Her. Jeg vil poste noen korte deler av artikkelen som jeg synes var interessante. Anbefaler at du leser hele artikkelen, men her er begynnelsen og slutten:


Andersen sier,

"Mange kritiserer meg for at jeg ikke behandler religioner likt. Årsaken er imidlertid enkel: Det er grunnleggende og tydelige forskjeller på religioner og ringvirkningene de skaper i samfunnet. De forskjellene har sin kilde i opphavsmannen, og selv ikke den mest ihuga ateist kan unngå å se de monumentale forskjellene på Jesus og Muhammed, deres gjerning, deres historie og deres arv. Det er bare Kirken og folk som har som jobb å ivareta Jesu budskap som ikke ser disse enorme forskjellene. Derfor vil det være herlig paradoksalt at en ateist skriver et forsvar for Jesus. Det er jo jul for oss ikke-troende også."


Han forsetter,

"Ideen om at vi alle skal være litt snillere mot hverandre, og skape et bedre samfunn gjennom tilgivelse mens vi lever (og ikke bare tenke på å frelse oss selv til et behagelig liv etter døden) – se, dét kan vi ateister anerkjenne og stå sammen med kristne om. Der møtes vi. Livet må være mer enn å ligge på kne for en lunefull mannegud, overvåket av et lunefullt macho-presteskap og håpe på a pie in the sky eller 70 jomfruer when you die, fullstendig i en forutbestemt skjebnes makt. Det var den gamle pakten. Jesus er den nye pakten, og ingen bør få oppheve den uten videre. Den som er uten synd, får heller kaste den første steinen på ateisten som sier det.
Jeg er altså den gudløse som har en viss svakhet for Jesus, selv om jeg ikke tror på alt det andre styret rundt ham. Nå skjønner du hvorfor. Kirken, geistligheta, muhammedanere og de fanatisk bibeltro er sikkert himmelropende uenige, og ønsker vel at lynet treffer meg. Det har ikke skjedd ennå, men jeg holder meg inne i tordenvær, for sikkerhets skyld.
Uansett ønsker jeg alle sammen en riktig god jul!
Husk å være litt snillere med hverandre, og gjør barna glade."
Min egen kommentar til dette er at Andersen har rett i en del av det han skriver. Merkelig at våre prester og biskoper ikke ser ut til å forstå at Kristendom og Islam er som dag og natt, mens ateisten Andersen forstår dette bedre enn noen. Flere av mine bøker som jeg skal lese i ferien er nettopp av ateister som forklarer viktigheten av Kristendommen. Det jeg har lest til nå har i likhet med det Andersen skriver vært mye reflektert og bedre enn det politisk korrekte budskapet jeg leser av biskoper og en del prester (det finnes unntak).

No comments:

Post a Comment