Saturday, 4 November 2017

Når Tyskland begynner med Sensur så bør vi bli svært bekymret

Først var det kaiseren (første verdenskrig). Etterpå var det Hitler (andre verdenskrig). Og denne gangen er det Chancellor Merkel. Tyskland har de 100 siste årene vært opphavet til to verdenskriger og bidrar nå til fremtidig uro. Og nok en gang så begynner det med sensur av upopulære meninger. Dette er en skremmende utvikling.

En mikrofon var på der Merkel og Facebook grunderen Zuckerberg virket til å sensurere meninger de var uenige med: Her.
- Facebook stenger tusenvis av i kontoer før valget 

Elitene i Tyskland i likhet med resten av Europe støtter også utbredning av politisk Islam som er totalitær ideologi som sprer seg kjapt blant unge. I tillegg har elitene tatt til seg en totalitær Kultur Marxisme. Så denne gangen er det både politisk Islam og Kultur Marxisme som sprer seg som et ideologisk jernteppe over Vesten. Det ser ikke godt ut for Europa fremover.

Hvordan kan dette skje igjen etter Kommunisme, Nazisme og Fascisme og etter historiens blodigste og sekulære århundre? Hvorfor Tyskland nok en gang? 

1. I en artikkel av Robert Curry finner du deler av svaret på dette spørsmålet (her). England fikk sin revolusjon i 1688 der monarkiet mistet mye av sin makt og Parliamentet tok overhånd. Usa videreutviklet og bygget paa Englands arv og fikk sin revolusjon i 1776. Frankrike sin revolusjon i 1789 endte opp i tyranni med Napoleon i spissen. I 1958 så hadde Frankrike sin fempte republikk. Opplysingstiden fikk en annen historie i Tyskland. Romantikken fikk en større innflytelse og deler av i 19ende århundre så ble deler av Opplysnigs verdiene avvist til fordel for Romantikken. 


Isaiah Berlin som er professor på Oxford skriver i Roots of Romanticism, "common sense, moderation, was very far from their thoughts…there was a great turning towards emotionalism…an outbreak of craving for the infinite…admiration of wild genius, outlaws, heroes, aestheticism, self-destruction."

Berlin beskriver Romantikkens helter som Satanisk, " Berlin described the romantic hero as “satanic”:
This is the beginning of…the Nietzschean figure who wishes to raze to the ground a society whose system of values is such that a superior person…cannot operate in terms of it, and therefore prefers to destroy it…[who] prefers self-destruction, suicide…

Avvisning av deler av Opplysingsverdiene og en større omfavnelse av følelser bidro sterkt til at Tyskland ble et problem i første og andre verdenskrig. Og det forklarer også hvorfor Tyskland er i ferd med å bli et problem nok en gang i noe som kan bli en veldig usikker fremtid.2. Det finnes derimot en annen grunn som er kanskje enda viktigere. Tyskland avviste Kristendommen. Kirken var så sekularisert og liberal at den var nærmest motstandsdyktig når Hitler kom. Den Jødisk poetet Heinrich Heine forutså Holocaust hele hundre år før det skjedde. Heinrich Heine sa, 

"Christianity -- and that is its greatest merit -- has somewhat mitigated that brutal German love of war, but it could not destroy it. Should that subduing talisman, the cross, be shattered, the frenzied madness of the ancient warriors, that insane Berserk rage of which Nordic bards have spoken and sung so often, will once more burst into flame. ..." (Her). Et annet viktig eksempel: Her

Tyskland hadde altså avvist Kristendommen mot slutten av det nittende århundret. Resultatet så vi i Holocaust.

Så da er spørsmålet hva vi kan lære av disse tingene. Det høster det du sår. Sekularisering har historisk aldri skapt bærekraftige samfunn over tid. De har skapt tyranni og liten frihet. At et sekulært Tyskland skulle produsere noe annet denne gangen er det vanskelig å forestille seg.

Dagens universiteter er vår mest sekulariserte institusjon og ikke tilfeldig også den mest umoralske og politisk korrekte. Dette er ingen tilfeldighet.

Om vi bare kunne lært av historien. Ja til Jesus betyr mer fred, mer frihet og bedre samfunn.
No comments:

Post a Comment