Saturday, 26 August 2017

Familie og Utdannelse

Det finnes en åpenbar forskjell mellom barn som blir født med mor og far som er gift og de som ikke er det. I Usa slår disse målingene ut på utdannelse og inntekt. Asiatere har lavest tall med hensyn til å få barn utenfor ekteskapet. Asiatere tjener også mer enn hvite Amerikanere og er overrepresentert på de beste universitetene. Dette til tross for at mange opplever diskriminering og motstand. Mange har også foreldre som emigrerte og har dermed ingen stor velstand til å begynne med. Likevel gjør Asiaterne det veldig bra. Det som også er interessant er at de knapt involverer seg i politikken. De har altså på egne hånd uten hjelp av politikere klart å tatt personlig ansvar for eget liv og å jobbe seg mot et bedre liv.


David French sier,

"Here’s an interesting fact. The cohort that’s most overrepresented in American colleges and universities, Asian Americans, also happens to have the lowest percentage of nonmarital births in the United States. In fact, the greater the percentage of nonmarital births, the worse the educational outcomes. Only 16.4 percent of Asian and Pacific Islander children are born into nonmarried households. For white, Hispanic, and black Americans the percentages are 29.2, 53, and 70.6, respectively. Taken together, that means that staggering numbers of Hispanic and black children face a degree of family stress and uncertainty that their white and Asian peers simply don’t experience."

Alt dette viser er at verdier er viktigere enn rettigheter og politisk makt. Om du fokuserer på hva du kan gjøre for å forbedre situasjonen så vil ting bli bedre uansett hvor rigget systemet er mot deg.

Ettersom jeg kjenner veldig godt til Asiatisk kultur så la meg dele oppskriften til Asiaterne:


1. Vent med å få barn etter du gifter deg.

2. Fokus på utdannelse generelt og velg utdannelse der du kan få jobb.

3. Ta personlig ansvar for eget liv.


Den gode nyheten er at disse tre enkle stegene er noe alle kan gjøre. Alt det krever er vilje og innsats. Gode familie verdier med mor og far er også sentralt for at barn skal få ballasten og stabiliteten med seg videre i livet de trenger for å lykkes.


Kilde

Read more at: Her

No comments:

Post a Comment