Tuesday, 22 August 2017

Ben Carson's Suksess Historie


Ben Carson kjempet kampen om å bli president i det tidligere president valget. Han er også en kjent nevro kirurg som var delte siamesiske tvillinger. Han har drevet en suksessfull veldedighets organisasjon og har ikke mindre enn hundre æres doctorates. Han er selve definisjonen på suksess.

Men Carson sitt liv begynte ikke med suksess, men i ytterst fattigdom. Han vokste opp i Detroit og var lutfattig når han vokste opp. Han vokste opp uten far og levde under vanskelige omstendigheter. Ingenting tydet på at Ben Carson skulle klatre opp utav fattigdommen.

Men Ben Carson hadde det mange ikke har. En fattig, men likevel dyktig mor som skrudde av TV'en og satt strenge regler for Carson og broren der de måtte gjøre lekser, og å lese mer. Hun hjalp Carson med å forstå viktigheten av personlig ansvar og fokusere på løsningen og ikke problemet. Til tross for at Carson's mor ikke selv hadde noen idyllisk oppvekst så valgte hun å jobbe hardt samtidig som hun presset sine barn til å bli det beste de kunne bli.

Carson har bygget mange lese rom i Usa. Han sier blant annet at unge mennesker bør fokusere mer på lesing og utdannelse isteden for å prøve å bli sports stjerner. En god utdannelse er et sikkert kort som vil hjelpe deg uansett. Å lykkes i sports verdenen er nesten umulig for folk flest.


Her er Carson's suksess oppskrift


Talent: Lær hva dine Gudegitte talenter er. Prøv å utvikle dem etter beste evne.

Tid: Lær viktigheten av tid. Vær punktlig og oppfør det på en måte som gjør at folk får tillit til deg. Tid er penger og tid er arbeid. Bruk tiden klokt.

Håp: Håp på gode ting og vær klar for å handle når gode ting skjer.  Forvent gode ting.


Ærlighet: Vær ærlig.

Godhet: Vær god mot andre mennesker.

Kunnskap: Kunnskap er nøkkelen til et uavhengig liv. Nøkkelen til drømmer og håp ligger i kunnskapen. Bli den mest kunnskapsrike i ditt felt.

Bøker: Ingen måte lærer du bedre på enn å lese bøker. Du må jobbe med hjernen for å koble ord. Å utvikle gode leseferdigheter er nøkkelen til alt annet. Ingenting hjelper hjernen bedre enn lesing.

Dypgående Læring: Ikke bare lær ting for å fullføre eksamener. Lær ting på et dypere nivå der du faktisk lærer stoffet godt. Når du forstår grunnleggende ting bra så hjelper dette deg å forstå andre ting.

Gud: Bli aldri for stor for Gud. Aldri slutt å sette liten din til Gud.


Merk hvordan Carsons oppskrift som åpenbart har fungert utrolig bra for han imot alle odds er ting som du selv kan gjøre for å forbedre ditt liv. Carson skriver ingenting om å være sint på et rigget system og rasekamp. Han fokuserer på det personlige ansvaret og hva han kan gjøre for å forbedre sitt liv. Og det funket. Det er noe vi alle kan lære av Carson. Om vi forandrer vårt eget liv og gjør vårt aller beste uansett om systemet er rigget mot oss eller ei så vil ting bli bedre.

Jeg kjenner meg selv igjen i Carson's historie. Jeg vokste ikke opp fattig, men tok likevel dårlige valg når jeg var ung. Når jeg ble Kristen forstod jeg at jeg er mitt eget største problem. I etterkant bestemte  jeg meg for å slutte å skylde på ting og folk rundt meg men isteden forandre mitt eget liv. Takk Gud for det. Livet mitt har forbedret seg enormt siden jeg tok det valget. Ben Carson's oppskrift funker som en sjarm. Det vet jeg av egen erfaring.


Tre ting du kan gjøre får unngå fattigdom


1. Vent med å ha barn etter du har gift deg.

2. Finn en jobb og behold den.

3. Fullfør videregående.


For å forandre systemet må du først og fremst forandre deg selv.
Relevante Poster

- Livet på bunnenNo comments:

Post a Comment