Thursday, 18 May 2017

Kanonbra bok som må leses

Arthur Hunt traff blinken med denne boken. En meget oppsiktvekkende bok som bare må leses. Utvilsomt en av de beste bøkene jeg har lest.

Boken viser hvordan vi gikk fra en hedensk bilde basert kultur til en Protestantisk bok/ord basert kultur. Middel alderen ble mer påvirket av hedenskap og derfor bilder enn Kristendommen påvirket hedenskapen.

Den Protestantiske Reformasjonen ved hjelp av bok pressen la grunnlaget for Puritarene bok baserte kultur som påvirket England andre Europeiske land og Usa som igjen produserte det Amerikanske eksperimentet.

Idag reverserer vi Reformasjonen og går tilbake til en hedensk bilde kultur som hjelpes av en avansert teknologi, markedsføring og film. Målet er ikke å hjelpe mennesker til å tenke rasjonelt, men å appellere til følelser. Dagens universiteter er stedet vi ser dette aller mest. De er blitt de mest intolerante og anti-intellektuelle og umoralske stedene i Vesten.

For å sitere Hunt: A church cut from its word based heritage and a nation stripped of word based modes of learning do not have the rhetorical or mental resources to guard against despotism. The Vanishing Word advances the proposition that our image-saturated culture is at risk of being preyed upon by a tyrant in waiting. Finally, several remedies will be suggested for our idolatrous predicament.

Sommeren er her og du bør bestille denne boken med en gang. Slapp av i solen og nyt denne boken med noe kaldt å drikke. Boken er verdt hvert sekund og er glimrende for referanse i fremtiden.

No comments:

Post a Comment