Sunday, 23 April 2017

Kritikk av den teologiske metoden til Thomas Aquinas

I disse leksjonene tar Scott Oliphint for seg den teologiske metoden til Thomas Aquinas. Oliphint var selv oppvokst som katolikk og har studert og undervist Kristen Apologetikk i mange år som professor på Westminster Theological Seminary. Han har et eget emne om Thomas Aquinas og har studert Aquinas gjennom store deler av sitt liv. Disse leksjonene er veldig interessante for de som vil forstå noen sentrale forskjeller mellom Aquinas og teologien som vokste utav den Protestantiske Reformasjonen.

Leksjoner: Her


Anbefalt post: Evangelikansk utvandring, Fornuften, Kirke og Skriften 


En sentral tanke i denne debatten: Thomas and Thomister har ment dette i over 700 år  Preamble Fide er nødvendige for å begynne å forstå teologi. Dette betyr at filosofi må være grunnlaget for teologi.

Se dette i lys av Luther: Philosophy's role is ministerial, not magisterial."

Fundamentet og hvor en begynner avgjør svært mye og er grunnleggende hvor en ender opp. For å forstå mer av dette så anbefales leksjonen.

La meg også vektlegge at jeg på ingen som måte avviser filosofi. Filosofi er berikende og viktig. Spørsmålet her er ikke om filosofi er viktig, men om hva som er fundamentet og fungerer som en ledende rolle.No comments:

Post a Comment