Thursday, 9 March 2017

Restene av en råtten kultur og hvordan den kan fikses

Jeg vil først advare mot forholdsvis grove tekster som er direkte sitert for å illustrere ulike poeng.

I en overskrift fra Aftenposten: Jeg kan ikke fatte at gutter på 18-19 år ønsker å assosieres med budskapet i disse sangene. For mer om innholdet: Her. I denne artikkelen (Her) så påpeker nok en journalist hvor fæle disse tekstene til russen er. Det er viktig at dette blir tatt opp og kritisert. La meg illustrere med noen eksempler fra artikkelen hvor fæle disse tekstene er:

I kveld er det lov å være HORE

- Vil du være med meg hjem om jeg SKJENKER DEG PÅ SPRIT da

- nemlig TIX and The Pøssy Project (sic).


 Jeg jobbet selv som taxi sjåfør og har vært i ulike miljøer i min fortid. Denne typen språk er mye mer vanlig enn mange vil innrømme. Ettersom jeg nærmer meg 30 år så antar jeg at det er enda verre med den unge generasjonen.

Den tidligere presidenten Obama sa om Beyonce at han ikke kunne tenke seg en bedre rolle modell for sine jenter enn den verdenskjente artisten Beyonce (her). Det var en gang vi kalte mennesker som selger sin seksualitet for penger for prostituerte. Idag kaller vi dem heller for rolle modeller. Spesielt for unge jenter som vokser opp og skal lære om disse tingene.

Her har vi en av tekstene til denne rolle modellen for unge jenter:


Who the fuck do you think I is?
You ain't married to no average bitch, boy

You can watch my fat ass twist, boy
As I bounce to the next dick, boy

And keep your money, I got my own
Keep a bigger smile on my face being alone

Bad motherfucker, God complex
Motivate your ass, call me Malcolm X

Yo operator, or innovator
Fuck you hater, you can't recreate her, no
You'll never recreate her no, hell noEn annen video av Beyonce der hun deler sin seksualitet for penger: Her


I Sverige er ikke ting bedre. Astrid Smeplass har Zara Larsson som idol. Larsson er visstnok et forbilde for unge jenter. Og ikke overraskende nok så er Beyonce forbildet til Zara Larsson. Her og her. Beyonce som tjener forumer for å opptre halvnaken og synge om sex organer er forbildet til både unge svensker og norske. Og på toppen av alt så lurer vi på hvorfor kulturen er slik den er. Det krever intellektuelle eliter som driver virkelighets fornektelse av verste sort for å ikke se disse tingene.

Men det stopper ikke her. Det finnes flere eksempler som illustrerer hvor råtten vår kultur er.


Chelsea Handler sine bøker er New York Times bestselgere. Noen av bøkene  Amerikanere er mest interessert i å lese er om one night stands.

Ja dette er kvinnen som var kritisk til Trump. Hun hadde få problemer med å hanke inn millioner på boksalg om sine seksuelle opplevelser, men sliter med Trump sin  kvinne språkbruk? Her
En annen av de mest populære rapperen Eminem rapper her om å voldta Ann Coulter som er kjent konservativ forfatter of politisk kommentator. Eminem har aldri gjort krav på å være noe moralsk forbilde slik Beyonce er beskrevet av Obama, men likevel dette forteller oss om hva unge mennesker like å høre på. Her

Og for å nevne nok et eksempel. Sophie Elise er en av Norges mest leste bloggere og er for mange unge jenter et forbilde. Hun har posert halvnaken på flere bilder og har tatt masse plastisk kirurgi. En jente som selv sagt hun var sykelig opptatt av sex og å forandre utseende er idag et forbilde. Bør vi egentlig være sjokkert over utviklingen når slike forbilder eksisterer? Avisene synes tydeligvis det er helt greit å selge kvinners sex appeal for å få flere lesere, men når russen produserer presist det som blir sådd i kulturen så er alle plutselig sjokkerte. Her


Så da er spørsmålet som en av artiklene stiller hvordan kan menn fra verdens mest likestilte land komme opp med slikt søppel? Artiklene stiller alle de rette spørsmålene men kommer med helt feil svar. De har blitt opplært til å tro at økonomi og ikke verdier avgjør atferd. Å forstå hvordan mange gutter som bor i verdens rikeste sivilisasjon kan produsere slikt forklares på flere måter.


1. Vi har mer velstand enn noensinne før i Norsk historie. Våre foreldre og besteforeldre kunne aldri drømt at slikt kunne blitt produsert bare 40-50 år senere. For å illustrere med et eksempel. På 1960 tallet var de uhørt med samboerskap, mens idag er det mer unormalt å gifte seg. Vi har som land MYE bedre økonomi og mer umoral. Hvordan kan dette ha seg? Journalister forklarer som oftest umoral som et resultat av fattigdom. Vi ser det presist det motsatte. Etter 1960 tallet og spesielt 1968 så fjernet vi de ti bud, bønn og etterhvert god tradisjon fra norske skoler og det offentlige. Vi har mer penger, men dårlige verdier. Dette er årsaken til umoralen. Verdier avgjør mer atferd enn penger.  Her. For å sitere den anerkjente historikeren og agnostiker William Durant:  'There is no significant examples in history, before our time, a society successfully maintaining moral life without the aid of religion’. ( Will Durant, “Humanism in Historical Perspective,” The Humanist, Jan./Feb. 1977, p. 26). Historien er ærlig og forteller oss viktige sannheter om vi bare vil lære av den.

2. Unge mennesker lærer ikke verdier, men henter sin moral fra denne populær kulturen. Eminem, Beyonce, Chelsea Handler og russe kultur er normen og ikke unntaket. En høster i stor grad det en sår. Likevel ser vi nesten aldri kritikk av noen av denne typen populær kultur. Folk later som de er sjokkerte over russen når dette er hverdagen til folk flest. For å si det det enkelt, "De som planter en epletre vi etter all sannsynligvis høste epler". Intet stort sjokk her.

3. Mennesker blir opplært at de bare er et utviklet dyr. Mange blir fortalt at forskjellen på oss og dyrene er millioner vis av i år og evolusjon. Det finnes ingen objektiv moral, grunnlag for menneskeverd eller en Gud som er opptatt av hellighet som vi kan imitere. Bør vi bli overrasket at noen mennesker velger å oppføre seg som dyr ettersom de blir fortalt at bare tid skiller dem og dyrene? Ordspråkene 23:7: sier at en mann er slik han tenker. Ikke bli sjokkert om mennesker imiterer nettopp det som de blir fortalt de er. En som blir fortalt han er et dyr vil noen ganger oppføre seg som et dyr.

4. Bibelen skiller mellom kjønn og vitenskapen bekrefter at det er forskjell på menn og kvinner biologisk og mentalt. Idag blir fortalt presist det motsatte. Menn og kvinner er like. Altså biologisk ulike, men mentalt like. Om en forandrer biologien så blir resultatet det samme. Gender er sosialt konstruert og kan formes etter miljøet. Så hvis menn og kvinner er like mentalt så betyr dette at den eneste forskjellen er biologisk. Menn og kvinner trenger altså ikke intimitet mentalt med det motsatte kjønn, men bare fysisk altså biologisk. Om menn ikke trenger kvinner mentalt men bare fysisk så er det jo intet sjokk at menn tror presist det som de blir fortalt; nemlig at kvinner er sex objekter. Dette er en logisk konklusjon der menn faktisk handler presist etter hva de blir fortalt. Å gjøre kjønnene like bidrar faktisk til et grotesk kvinnesyn der kvinner kun blir verdsatt for sin kropp og ikke alle sine andre viktige bidrag.


5. Kanskje den aller viktigste delen er at vi har mistet forståelsen av hva hellighet er. Hellighet er å imitere Gud og hans moral. Om vi ikke gjør dette vil vi imitere hverandres moral, dyrenes moral og naturens moral siden dette er de eneste alternativene. Resultatene ser vi overalt rundt oss. Dette er intet sjokk. Det er presist det vi bør forvente i en kultur som høster det den sår. Å returnere til den Bibelske moralen er løsningen på dette problemet. Aldri før har et samfunn opprettholdt seg uten ved hjelp av religion. Kristendommen er den mest bærekraftige og dynamiske av alle verdens religioner. Det hjelper ikke bare å stille rette spørsmålene, men vi må også komme med de rette svarene. Det er ikke først og fremst økonomi som avgjør atferd, men moral og verdier. Vi har mer penger enn noen gang men Norge har aldri vært fattigere på verdier og moral. 

Denne videoen anbefales sterkt: Her


No comments:

Post a Comment