Friday, 24 February 2017

Harvard University's avvisning av Bibelen

Facebook grunderen og ateisten Mark Zuckerberg taler varmt om å omfavne ulike syn og vise toleranse. En kvinnes Facebook konto er frosset flere ganger fordi hun forsvarer det Bibelske synet på homofili. Hvordan kan det ha seg at religionsfriheten blir mer og mer truet jo mer sekulær kulturen blir? Hvordan kan det ha seg at Puritarianerene som stiftet Harvard University produserte mennesker som opprettholdt frihet, mens dagens sekulære fra Harvard angriper friheten?

(Puritarianerene var ikke direkte ansvarlig for religionsfrihet, men deres kanskje aller viktigste doktrine, 'Skriften alene' var grunnlaget for religiøs pluralisme og ledet til religiøs frihet)


Noen interessante og relevante fakta:


Målet med Harvard: One of the next things belonged for and looked for after was to advance learning and perpetuate it to prosperity; dreading to leave an illiterate ministry to the churches, when our present ministers shall lie in dust. (Paul Lee Tan, Enclypedia of 7,700 Illustrations: Signs of the Times, p. 158).

Harvard ble oppkalt etter Rev. John Harvard som døde som ung etter tuberkulose. Han donerte bøker og penger til å opprette det nye Puritanske universitetet. Idag er det en stor statue av Rev. Harvard som har en gigantisk bok i sitt fang. Dette er selvfølgelig Bibelen. Det orginale mottoet til Harvard var: "Truth for Christ and the Church". De siste århundret ettersom Harvard er blitt mer sekulært så fjernet de siste delen. Nå er det bare kalt Sannhet (Veritas).


Et sentralt budskap i Bibelen er frihet fra slaveri (GT) og frihet fra åndelig slaveri (NT). Ingen tilfeldighet at Wilberforce og Clarkson begge overgitte Evangeliske Kristne var de som stod bak avskaffingen  av slaveriet.

Det er helle ingen tilfeldighet at Puritarianerene som hadde Bibelen som autoritet med dype røtter i det Gamle Testamentet så vel som det nye var med å etablerte en nasjon der ytringsfrihet, religionsfrihet, og samvittighetsfrihet ble tatt mer på alvor enn noen annet sted på jorden.

Kristne dominerte all utdannelse i Usa frem til år 1900. Forandringen kom etter liberal teologien fra Tyskland. Etter 1960 begynte dette å påvirke kulturen ettersom de ti bud og bønn ble forbudt på skolene. I 2017 produserer Harvard University mennesker som oppriktig går inn for å kneble Kristne sin ytringsfrihet og religionsfrihet. Vi begynner beklageligvis å se fruktene av sekulariseringen av vår kultur. Når kristne dominerte universitetene slapp de ulike syn til, mens nå som de selv er i mindretall blir de kneblet.


Northwestern Ordinance (1787) tredje artikkel av den Amerikanske kongressen sier: Religion, morality, and knowledge being necessary to good government and the happiness of mankind, schools and the means of education shall ever be encourged.


Religion er ikke bare en god ting men også nødvendig for god regjering. Resultatet av denne avvisningen ser vi i Mark Zuckerberg. Zuckerberg er et resultat av den klare sannheten at en høster det en sår. Ateisme har aldri produsert noe annet enn tyranni i moderne historie, mens en nasjon bygget på Hebraisk Kristne verdier og opplysnings verdier (sammen) skaper frihet.

Kilder: Artikkelen

- Kirkens og universitetet


No comments:

Post a Comment