Wednesday, 15 June 2016

Kristendommen gagner alle

Rodney Starks er utvilsomt en av mine favoritt forfattere. Han er sosiolog men sitter også med en enorm historie kunnskap. Bøkene hans anbefales på det varmeste. I America's Blessings så undersøker Starks hvordan religion faktisk gagner hele samfunnet.

Mange lignende undersøkelser er ofte basert på hvem som bekjenner seg som kristne. Starks virker til å legge mer vekt på de som går fast i kirken.


Religiøse sammenlignet med ikke religiøse og mindre religiøse. Med tanke på at Kristendommen fortsatt står sterkt i Usa så er det åpenbart at mesteparten av denne undersøkelsen er basert på kristne.En kort oppsummering


1. I alle aldrer så er sjansen for at religiøse er involvert i kriminalitet mye mindre.

2. Religiøse i Amerika gir med til veldedighet. De gir også mer til sekulære organisasjoner som gjør gode ting. I tillegg gir de mer av sin fritid til frivillig arbeid.

3. Religiøse har bedre mental helse, er gladere og begår mindre selvmord.

4. Den psykiske helsen er bedre og de lever syv år lengre enn ikke religiøse.

5. Sjansen for at religiøse gifter seg er større. Skilsmissen er også lavere. De er ofte mer glade sammen med sin ektefelle og sjansen for at de har barn er større.

6. Religiøse ektemenn misbruker i mindre grad både kone og barn.

7. Religiøse har bedre sexliv og begår mindre utroskap.

8. Religiøse studenter gjør det bedre på tester på skolen.

9. Religiøse Amerikanere har mindre sjans for å droppe skolen.

10. Religiøse Amerikanere er mer suksessfulle, har bedre jobber og er sjeldnere uten jobb og på velferd.

11. Det er mindre sjans for at religiøse tror på det okkulte, paranormale og andre fenomener som Bigfoot, Ufoer, Atlantis, spøkelser, astrology og hjemsøkte hus.Benjamin Rush som var en av fedrene som grunnla Usa mente at om alle mennesker hadde en Bibel, studerte den og praktiserte troen så ville alle sosiale problemer i samfunnet forsvinne. Med hensyn til informasjonen fra Starks så virker dette til å være en veldig treffende beskrivelse. Starks treffer også blinken med sin tittel, "Hvordan religion gagner alle inkludert ateister".


Kilder: America's Blessings by Rodney Starks: Her.


Relevante Innlegg: Moral og Kristendom

- Du kan ellers finne flere innlegg jeg har skrevet om Kristendommens betydning for verden.No comments:

Post a Comment