Wednesday, 16 March 2016

Tilber Kristne og Muslimer den samme Gud?

La meg gjøre det klar fra start at Kristne og Muslimer på ingen som helst måte tilber samme Gud. Koranens Allah og Bibelens Gud er totalt forskjellige og om en vil respektere begge parter så bør de ikke blandes. La meg forklare noen viktige forskjeller. 


1. Surah 5:72 sier at den som tilber Jesus går til helvete. Bibelen bekrefter at Jesus er Gud og at han må tilbes for å unngå helvete. (John 14:16, 2 Mosebok 3:14, John 8:58, John 20:28, Matt 2:11)

2. Surah 112:1-4 benekter at Allah er en far. Mark 14:36 og mange andre skriftsteder gjør det tydelig at Gud er far. 

3. Surah 5:18 gjør det tydelig at Muslimer blir bedt om å tukte Jøder og Kristne som kaller Gud for en kjærlig Far. 1 John 3:1, John 3:16 og mange andre vers gjør det klart at Bibelens Gud er en kjærlig far. 

4. Surah 5:73 fordømmer tilbedelse av den Kristne Treenigheten. Den Islamske læren Tawhid avviser Treenigheten. Treenighet er ikke et ord du finner i Bibelen men en samlet beskrivelse av en Bibelsk realitet som de fleste kirkesamfunn gjennom hele historien har vært enige i (Mer info).


For å oppsummere kort. Disse enkle men likvel avgjørende fire punktene er mer enn nok til å skille disse religionene. Det finnes også mange flere viktige forskjeller. Mer om dette i en annen post.


Mer info: Answering Jihad by Nabeel Quershi anbefales. Du finner også gode videoer av Nabeel på youtube som svarer på nettopp dette.

Relevante innlegg: Allah og Gud sammenlignet

No comments:

Post a Comment