Wednesday, 13 January 2016

Homofili og Polygami

Det har lenge vært min oppfatning at forandringen av det tradisjonelle ekteskapet vil åpne opp for at også flerkoneri og flermanneri etterhvert vil bli akseptert. Det er minst ni grunner til at dette er tilfelle.


1. Det har allerede blitt foreslått. Geir Tjugum for Frp: Her. Nå skal det sies at dette ikke ble godt mottatt, men at de i det hele tatt foreslås burde fortelle oss litt om tidsånden. Et annet eksempel er stipendiat Andreas Ihlang Berg som er åpen for flere enn to i ekteskapet. Han skriver doktorgrad der han utfordrer det tradisjonelle ekteskapet: Her. 

2. Vi har stor innvandring i Norge. Veldig mange av disse er fra Muslimske land. Ingen med troverdigheten i behold kan benekte at Islam ikke vil spille en rolle i Europa fremover. Norge er intet unntak. Polygami er godkjent av Koranen og Muhammed (Her) og blir praktisert i mange Muslimske land idag. Våre politikeres kjærlighet til multikultur og politisk korrekthet forteller oss at alle verdier er like gode. De vil ikke diskriminere Muslimer. Polygami kan derfor bli godkjent ettersom Muslimer får større innflytelse.

3. Mormonere har en lang historie med polygami. Flere populære tv programmer viser oss familier som lever i polygame forhold. Vi har ikke veldig mange mormonere i Norge så de har ikke noen reell innflytelse. I Usa har de større innflytelse. Vi har også sett at en liten homofil minoritet ikke har vært avhengige av store tall for å få sin sak gjennom. Historien forteller oss at minoriteter kan lett overstyre majoriteter.

4. Polygami er mer vanlig i historien enn monogami. De har blitt praktisert i store deler av verden gjennom hele verdenshistorien. I motsetning til homofilt ekteskap (slik vi idag forstår det) så er faktisk polygami støttet av historien. Homofilt ekteskap er et helt nytt prosjekt, mens polygami kan sies å være vanlig med hensyn til historien. Menneskenaturen er den samme idag som den var før. Historien repeterer seg.


5. Vi får høre at ekteskapet er basert på kjærlighet. Vi kan ikke diskriminere mennesker som vil gifte seg fordi de elsker hverandre. Folk er født slik er et annet argument ofte brukt. Alle disse argumentene støtter også flermanneri og flerkoneri. De elsker hverandre, vi har ingen rett til å diskriminere dem og de er uten tvil født slik. Om vi er konsekvente med våre argumenter så skal det sies at argumentene for homofilt ekteskap er også argumenter for flermanneri og flerkoneri. Tross alt, hvem skal fortelle andre hvordan de skal leve? Du trenger ikke leve slik, men nekt ikke andre å gjøre det.


6. Utroskap er blitt regelen og ikke lenger bare unntaket. Isteden for skilsmisser og elskerinner så kan en heller gifte seg med flere. Dette vil få ned skilsmissene og er et bedre altarnativ mot utroskap. Jeg har ved flere anledninger hatt diskusjoner med Muslimer som bruker dette argumentet.


7. Bibelen avviser tydelig homofilt samliv. Det er et enormt avvik fra Bibelen og 2000 år med kirkefedre å godkjenne homofilt ekteskap. Det er min oppfatning at det er komplett umulig  å tolke Bibelen til fordel for homofilt ekteskap. Det Nye Testamentet avviser også polygami, men argumentene mot polygami er mye dårligere enn argumentene mot homofilt ekteskap. Om vi kan godkjenne homofilt ekteskap som Bibelen tydelig avviser så er det ingen som helst tvil at liberale teologer også kan avvise monogami til fordel for polygami.

8. Det var ingen som trodde at vi ville godkjenne homofilt ekteskap for 20 - 30 år siden. De ville regnet det som absurd å i det hele tatt foreslå det. Så feil kunne folk flest ta. De som benekter at vi vil godkjenne polygami kan gjøre samme feilen.


9. Den sekulære Vesten er i moralsk oppløsning og er forvirret tilstand. Vi er ikke lenger stolte over vår historie og bidrag til verden. Mange mener at det ikke finnes objektiv mening, rett og galt er subjektivt og alle verdier er like gode. Hvordan kan vi nekte folk å gifte seg med flere med tanke på at all moral er relativ? Hvilke rettigheter har jeg til å fortelle andre hvordan de skal leve? En polygamist har like gode verdier som en monogamist. Vi kan ikke nekte han/henne å leve slik de vil.

For å igjen stille et siste viktig spørsmål: Homofile og andre forteller oss at folk bør få lov å gifte seg den de elsker. Bør ikke da folk også få lov å gifte seg med flere partnere?


Jeg vil derfor konkludere med at homofilt ekteskap har åpnet opp døren for å gjøre ekteskapet om til nesten hva som helst. Det er bedre argumenter for polygami enn homofilt ekteskap. Vi har 
godkjent homofilt ekteskap. Det er derfor ingen grunn til å tro at vi med tiden ikke vil åpne opp for polygami. Polygamister er takknemlige for at homofile aktivister har åpnet opp muligheten for dem. På sikt er det ikke utenkelig at ekteskapet vil bli mellom flere mennesker for dem som ønsker det. Jeg håper inderlig at jeg tar feil til tross for at mye tyder på at jeg har rett.No comments:

Post a Comment